Werving en selectie vormen het kloppende hart van het aantrekken van talent binnen uw organisatie. Het is het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor uw bedrijf en openstaande vacatures. In de praktijk betekent werving en selectie dat een gespecialiseerd bureau wordt ingezet om de perfecte match te vinden die direct bij uw organisatie in dienst treedt. Dit proces wordt vaak vergezeld door een overeengekomen vergoeding aan het werving- en selectiebureau, meestal gebaseerd op een afgesproken percentage van het jaarloon van de kandidaat.

Werving en Selectie vs. Recruitment: Het Ophelderen van Terminologie

Vaak worden de termen werving en selectie en recruitment door elkaar gebruikt, wat soms tot verwarring kan leiden. In werkelijkheid is er echter geen onderscheid tussen beide termen. In beide gevallen is het doel hetzelfde: een externe entiteit, vaak aangeduid als een recruiter, zoekt voor u naar de juiste kandidaten om uw openstaande vacatures in te vullen.

Het Werving en Selectie Proces: Een Diepgaande Blik

Het werving en selectieproces begint met het maken van duidelijke afspraken tussen uw organisatie en het werving- en selectiebureau of de recruiter. Deze afspraken omvatten de mate van betrokkenheid van het bureau, variërend van advies tot het volledig overnemen van de werving en selectie.

Een overzicht van het werving en selectieproces omvat:

  1. Behoefteanalyse: In nauw overleg met de recruiter bespreekt u welke vacatures binnen uw organisatie openstaan en welke specifieke kwalificaties u zoekt in kandidaten.
  2. Vacatureverspreiding: De recruiter zet in overleg met u de vacatures uit op diverse jobboards, zoals Nationale Vacaturebank, Indeed, Jobbird, en maakt gebruik van sociale mediaplatforms om het bereik te vergroten.
  3. Kandidatenwerving: Het werving- en selectiebureau verzamelt en beheert cv’s in een uitgebreide database. Ze identificeren potentiële kandidaten die voldoen aan uw functieprofiel.
  4. Kandidaatvoorstelling: De geselecteerde kandidaten worden aan u voorgesteld, en in sommige gevallen kunt u ervoor kiezen om de eerste sollicitatiegesprekken aan het bureau uit te besteden.

 

Tariefstructuur van Werving en Selectie

Bij het inzetten van een werving en selectiebureau geldt doorgaans een overeengekomen vergoedingsstructuur, meestal gebaseerd op een percentage van het salaris van de geplaatste kandidaat. Het exacte percentage kan variëren afhankelijk van het bureau en de specifieke afspraken.

 

Het Verschil Tussen Werving en Selectie en Detachering

Het is belangrijk om het verschil tussen werving en selectie en detachering te begrijpen. Bij detachering worden werknemers tijdelijk ‘uitgeleend’ aan een derde partij. In beide gevallen vindt echter werving en selectie plaats. Een detacheerder voert werving en selectie uit om getalenteerde kandidaten te identificeren en in dienst te nemen voordat ze tijdelijk aan andere organisaties worden toegewezen. Dit biedt organisaties de flexibiliteit om specifieke vaardigheden en ervaring tijdelijk in huis te halen.

In essentie vormt werving en selectie de kern van het vinden van de juiste mensen voor uw organisatie. Het is een proces dat zorgvuldige planning, samenwerking met experts en investeringen in de toekomst vereist. De juiste kandidaten aantrekken kan een aanzienlijke impact hebben op het succes en de groei van uw organisatie.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

× Hoe kan ik je helpen?

Log in with your credentials

Forgot your details?