Waar moet je op letten bij het vergelijken van recruitmentbureaus?

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden bij het selecteren van het beste recruitmentbureau:

Specialisatie:

Kies een recruitmentbureau dat gespecialiseerd is in jouw branche of vakgebied. Zo weet je zeker dat ze de juiste kandidaten kunnen aanbieden en goed begrijpen wat je zoekt.

Dit kan voordelen hebben voor zowel het recruitmentbureau als voor de opdrachtgever:

Voordelen voor het recruitmentbureau:

 • Het recruitmentbureau kan zich beter onderscheiden van andere bureaus door zich te specialiseren in een bepaald vakgebied of branche, zoals Sales of ICT. Zo kunnen ze zich richten op een specifieke doelgroep en hun diensten hierop afstemmen.
 • Het recruitmentbureau kan zich verdiepen in een bepaald vakgebied of branche, wat kan leiden tot een diepgaander begrip van de behoeften van opdrachtgevers en kandidaten. Dit kan leiden tot een betere matching van kandidaten en opdrachtgevers.

Voordelen voor de opdrachtgever:

 • De opdrachtgever kan ervan uitgaan dat het recruitmentbureau over specifieke kennis en expertise beschikt op het gebied waarop het zich richt. Dit kan leiden tot kwalitatief hoogwaardig werk.
 • De opdrachtgever kan zich richten op het recruitmentbureau voor specifieke vakgebieden of branches, wat kan leiden tot tijdwinst en efficiëntie.
 • De opdrachtgever kan ervan uitgaan dat het recruitmentbureau de juiste kandidaten kan aanbieden, omdat ze specifiek gericht zijn op de behoeften van de opdrachtgever.

Reputatie & klanten:

Kies een recruitmentbureau met een goede reputatie bij vergelijkbare en aansprekende organisaties.

Vacatures waar nooit of zelden opdrachtgevers bij worden vermeld zijn vaak Spookvacatures: dat  zijn vacatures die online worden geplaatst, maar waar geen echte interesse in is om deze te vervullen. Spookvacatures kunnen worden geplaatst om verschillende redenen, zoals om de arbeidsmarktpositie van het bedrijf te versterken of om te kijken wat de interesse is in bepaalde vacatures.

Spookvacatures kunnen frustrerend zijn voor kandidaten die tijd en moeite steken in het sollicitatieproces, terwijl er in werkelijkheid geen vacature is. Dit zijn vaak ook niet de betere bureaus.

Proces:

Kies een recruitmentbureau met een duidelijk en efficiënt proces. Zo weet je wat je kunt verwachten en hoe snel je de juiste kandidaten kunt verwachten.

Een proces kan bijvoorbeeld bestaan uit de volgende stappen:

 1. Aanmelding opdrachtgever: De opdrachtgever meldt zich bij het recruitmentbureau met een specifieke vacature.
 2. Vacatureanalyse: Het recruitmentbureau analyseert de vacature en stelt een profiel op van de ideale kandidaat.
 3. Zoeken naar kandidaten: Het recruitmentbureau gaat op zoek naar kandidaten die aan het opgestelde profiel voldoen. Dit kan door middel van het raadplegen van hun eigen database, het plaatsen van vacatures op online jobboards of het zoeken naar passende kandidaten via sociale media.
 4. Voorselectie: Het recruitmentbureau maakt een voorselectie van de geschikte kandidaten op basis van hun CV en motivatiebrief.
 5. Interviews: Het recruitmentbureau voert sollicitatiegesprekken met de geselecteerde kandidaten om hun vaardigheden en motivatie te beoordelen.
 6. Selectie: Het recruitmentbureau selecteert de meest geschikte kandidaten en stelt deze voor aan de opdrachtgever.
 7. Plaatsing: Als de opdrachtgever een kandidaat heeft geselecteerd, wordt deze geplaatst bij de opdrachtgever en worden de contractafspraken gemaakt.
 8. Opvolging: Het recruitmentbureau blijft de kandidaat en de opdrachtgever opvolgen om te zien of alles naar wens verloopt.

Persoonlijke aanpak door een professional uit de markt:

Kies een recruitmentbureau met een persoonlijke aanpak. Zo weet je zeker dat je kandidaten goed worden begeleid en dat het bureau rekening houdt met jouw wensen en eisen.

Flexibiliteit:

Kies een recruitmentbureau dat flexibel is en mee kan bewegen met jouw veranderende behoeften. Zo kun je snel inspelen op veranderende situaties.

Tarieven:

Vergelijk de tarieven van verschillende recruitmentbureaus en kies het bureau dat het beste aansluit bij jouw budget.

 

 

“Hoe maak je de juiste keuze: een gids voor het selecteren van een recruitmentbureau”

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?