LinkedIn-voor-werkzoekenden -tips

 

Op zoek naar de beste baan?

Wees dan zichtbaar voor de recruiters

Bij Vacatures (in Linkedin) kun je bij Voorkeuren aangeven dat je Beschikbaar bent voor nieuwe carrièrekansen.

Onzichtbaar voor iedereen, dus ook voor de recruitment afdeling van je huidige werkgever*. Wél zichtbaar voor de recruiter die job zoek zijn naar jou!

 

Wat kan de recruiter allemaal van je zien?

Werkgevers zoeken in LinkedIn naar de beste kandidaten, ook wel ‘sourcen’ genoemd. Dat kan via  twee professionele versies van LinkedIn Recruiter (Lite). De versie ‘LinkedIn Recruiter’ (700 eur per maand) wordt door de corporate recruiters (grote werkgevers) gebruikt en de ‘Lite’ versie vooral door recruiters die werken bij kleine bemiddelingsbureaus. Deze kleine gespecialiseerde bureaus zijn n.l minder vaak op zoek naar mensen die openstaan voor new job oppertunities (Echt talent wordt namelijk gevraagd…).en laat dat nu net het belangrijkste verschil zijn tussen de 2 versies van Linkedin.:

baan zoeken via linkedin

Open for new job oppertunities

Het nieuwe ‘Laat recruiters weten dat je beschikbaar bent/Let recruiters know you’re open’ is op dit moment alleen zichtbaar bij corporate recruiters. Zij krijgen in een apart tabblad de kandidaten dit te zien die dit hebben aangevinkt:

Nieuw is dus dit tabblad open to new opportunities. Van de 25.000 zoekresultaten zijn er voor de recruiter 910 kandidaten zichtbaar ‘open to new opportunities’, oftewel beschikbaar.  Als jij dit hebt aangevinkt/ingevuld zien recruiters van corporates/grote werkgevers jou hierbij staan.

Ook voor bovenaan in deze zoekresultaten staan geldt hetzelfde als altijd:

a. functietitels en zoekwoorden waar op gezocht wordt.

b. als je een eerstegraads connectie hebt met degene die aan het zoeken is, sta je bovenaan.

c. hoe completer jouw profiel des te hoger.

Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij Recruiters die gelieerd zijn aan de eigen organisatie maar niet herkenbaar zijn als zodanig. Denk aan verschillende zusterbedrijven of landenorganisaties.

 

Invultips

 

1. What kind of jobs are you considering?

Vul bij Title die functie titels in waarvan jij weet waaronder jouw vakmanschap gezocht wordt, bijvoorbeeld: P&O adviseur, HR manager, HRM Adviseur, HR Business partner. Denk je dat jouw vakmanschap ook met Engelstalige titels gezocht wordt dan vul je die ook in.

2. Job type

Geef het soort contract aan:

Full-time
Part-time
Contract
Internship
Remote
Freelance

Wanneer kun je starten?

De maand wanneer je beschikbaar komt.

Introductie

Dit is jouw kans om je meteen te onderscheiden van de rest: geef in max. 300 karakters aan waarom jij hiervoor dé beste oplossing bent voor een werkgever, wat breng je mee, wat is jouw toegevoegde waarde en jouw enthousiasme voor je vak!

Vacature meldingen krijgen

LinkedIn brengt jou ook graag voor jou relevante vacatures onder de aandacht dus vul de onderstaande gegevens ook in!

What locations would you like to see jobs in?
Which experience levels are you interested in?
What industries are you considering?
What size company would you like to work for?
Ten slotte, als je solliciteert via LinkedIn op een vacature, wil de recruiter graag dat zien en klik zet “Share your profile when you click apply” aan.

 

Let op, op het moment dat je gegeven niet invuldt…..kom je ook niet tevoorschijn in de zoekresultaten (en loop je misschien wel een droombaan mis)

Succes!

 

 

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

× Hoe kan ik je helpen?

Log in with your credentials

Forgot your details?