Werving van een Accountmanager

Het vinden van de juiste accountmanager is van cruciaal belang voor bedrijven die sterk afhankelijk zijn van klantrelaties en groei in hun omzet. Accountmanagers spelen een sleutelrol bij het beheren van klanten, het opbouwen van vertrouwen en het stimuleren van verkoop. In deze blogpost zullen we bespreken hoe je de perfecte accountmanager kunt werven en welke SEO-strategieën je kunt toepassen om de juiste kandidaten aan te trekken.

Sales Recruitment, werving Sales, salesprofielen

Stap 1: Definieer Je Behoeften en Criteria

Voordat je begint met het wervingsproces, is het cruciaal om te begrijpen wat je zoekt in een accountmanager. Dit omvat niet alleen de vereiste vaardigheden en ervaring, maar ook de persoonlijke eigenschappen die passen bij de cultuur van je bedrijf. Enkele belangrijke criteria kunnen zijn:

 • Ervaring in accountmanagement
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Klantgerichtheid
 • Analytische vaardigheden
 • Teamspelerschap
 • Resultaatgerichtheid

Stap 2: Optimaliseer Je Vacaturetekst voor SEO

Een belangrijke stap in het wervingsproces is het schrijven van een aantrekkelijke vacaturetekst. Hierbij komt SEO om de hoek kijken. Zorg ervoor dat je de volgende SEO-elementen opneemt:

 • Zoekwoordoptimalisatie: Gebruik relevante zoekwoorden die kandidaten waarschijnlijk zullen gebruiken bij het zoeken naar accountmanagerposities. Dit kunnen termen zijn zoals “accountmanager vacature” en “accountmanager job beschikbaarheid.”
 • Duidelijke titel: Zorg voor een duidelijke, relevante titel voor je vacature, bijvoorbeeld “Accountmanager Vacature bij [Je Bedrijfsnaam].”
 • Inhoud: Schrijf een boeiende vacaturetekst met de vereisten en verantwoordelijkheden van de functie, evenals informatie over je bedrijfscultuur en voordelen voor werknemers.
 • Interne links: Als je andere gerelateerde vacatures hebt of relevante blogposts op je website, voeg dan interne links toe naar deze bronnen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je vacaturepagina mobielvriendelijk is, aangezien veel kandidaten mobiele apparaten gebruiken om vacatures te zoeken.

Stap 3: Promoot Je Vacature op Verschillende Kanalen

Om de zichtbaarheid van je vacature te vergroten, moet je deze promoten op verschillende kanalen:

 • Je Bedrijfswebsite: Plaats de vacature op je eigen website, bij voorkeur op een speciale “Carrières” of “Vacatures” pagina.
 • LinkedIn: De meeste accountmanagers gebruiken LinkedIn. Deel je vacature op je bedrijfspagina en vraag medewerkers om deze te delen op hun eigen profielen.
 • Vacatureborden: Plaats je vacature op bekende vacatureborden zoals Indeed, Glassdoor, en Monster.
 • Sociale Media: Deel de vacature op je sociale-mediakanalen, zoals Facebook, Twitter en Instagram.
 • E-mailmarketing: Verstuur de vacature naar je huidige e-maillijst en moedig ontvangers aan om deze door te sturen naar geïnteresseerde contacten.

Stap 4: Gebruik SEO-Analyse voor Ondersteuning

Houd de prestaties van je vacaturepagina bij met behulp van SEO-analysetools. Dit helpt je te begrijpen hoe goed je vacaturepagina presteert in zoekmachines en waar mogelijke verbeteringen kunnen worden aangebracht. Pas je strategie aan op basis van deze analyse om betere resultaten te behalen.

 

Het werven van een accountmanager vereist zorgvuldige planning en strategie. Door SEO-technieken toe te passen, kun je je vacaturepagina optimaliseren voor zichtbaarheid en relevantie, waardoor je meer geschikte kandidaten aantrekt. Onthoud dat het proces niet eindigt met het aannemen van een accountmanager; voortdurende betrokkenheid en opleiding zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat ze succesvol zijn in hun rol en bijdragen aan de groei van je bedrijf.

Bij de SalesRecruitmentGroup begrijpen we het belang van effectieve werving en selectie. Als experts in SEO, data recruiting en de werving van hoogwaardige salesprofessionals, staan we klaar om bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste accountmanagers die de groei en het succes van hun organisatie zullen stimuleren. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen ondersteunen bij het aantrekken van topaccountmanagers die het verschil maken voor je bedrijf.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

× Hoe kan ik je helpen?

Log in with your credentials

Forgot your details?