Functieomschrijving van een Sales Manager:

Als Sales Manager ben je belast met de organisatie, coördinatie en het beheer van de verkoop van specifieke producten of diensten. In grote bedrijven zie je doorgaans meerdere Sales Managers, vaak toegewezen aan afzonderlijke regio’s waarin het bedrijf actief is.

 

Beste Sales manager

Enkele belangrijke taken van een Salesmanager omvatten:

 1. Het opstellen van een verkoopplan waarin zowel kwantitatieve als kwalitatieve verkoopdoelstellingen worden vastgelegd, inclusief de beoogde tijdslijn voor het behalen ervan. Het monitoren van deze doelstellingen en het regelmatig rapporteren van de resultaten aan de algemeen directeur behoren tot je verantwoordelijkheden. Je moet tevens je sales management strategieën uiteenzetten en oplossingen voorstellen om eventuele uitdagingen aan te pakken. Dit vereist sterke probleemoplossende en analytische vaardigheden, aangezien een competente Sales Manager bekend is met verkooptrends en in staat is marktanalyses uit te voeren.
 2. Als Sales Manager geef je leiding aan een team van verkopers en accountmanagers. Je dient hen te inspireren, adviseren en coachen, en daarnaast de trainingsbehoeften van je team te identificeren.
 3. Verantwoordelijk voor het effectief inwerken en trainen van nieuwe verkopers en vertegenwoordigers. Dit vereist sterke people management vaardigheden. Bovendien speel je mogelijk een rol bij het werven van geschikte salesprofessionals voor je team, wellicht in samenwerking met een sales recruitment bureau.
 4. Hoewel het daadwerkelijke verkoopproces wordt uitgevoerd door je team van verkopers, behoud je vaak ook persoonlijk contact met klanten. Je bent verantwoordelijk voor het initiëren en onderhouden van klantrelaties, en daarom zijn een commerciële instelling, strategisch inzicht en klantgerichtheid van groot belang. Sterke communicatievaardigheden zijn eveneens onmisbaar, zowel voor het omgaan met klanten als voor de interactie met teamleden.
 5. Het onderhouden van enige administratieve verantwoordelijkheden, zoals het beheren en structureren van het offertetraject.

Bijkomende benamingen voor een Sales Manager zijn onder andere: sales director, commercieel directeur, commercieel manager, commercieel verantwoordelijke en sales supervisor.

 

Belangrijkste competenties van een Sales Manager zijn onder andere:

 1. Strategische en commerciële mindset: Het vermogen om langetermijndoelen te stellen en effectieve strategieën te ontwikkelen voor het behalen van verkoopdoelstellingen.
 2. Probleemoplossend en analytisch denken: Het vermogen om complexe situaties te analyseren, knelpunten te identificeren en effectieve oplossingen te bedenken.
 3. Klantgerichtheid: Een sterke focus op het begrijpen van de behoeften van klanten en het bieden van oplossingen die aan die behoeften voldoen.
 4. Leiderschapskwaliteiten: Het vermogen om een team te leiden, te motiveren, te coachen en te inspireren om de gestelde doelen te bereiken.
 5. Organisatietalent: De capaciteit om processen, middelen en teamleden effectief te beheren om een soepel verkooptraject te waarborgen.
 6. Duidelijke communicatie: Het vermogen om helder te communiceren met zowel klanten als teamleden, om ervoor te zorgen dat doelstellingen en verwachtingen duidelijk worden overgebracht.
 7. Sales management vaardigheden: Het begrip en de bekwaamheid om verkoopstrategieën te ontwikkelen, verkoopteams te beheren en verkoopresultaten te verbeteren.
 8. Sociale en empathische persoonlijkheid: Het vermogen om effectief relaties op te bouwen en te onderhouden met klanten, teamleden en andere belanghebbenden, gebaseerd op inlevingsvermogen en begrip.
 9. Resultaatgerichtheid: De vastberadenheid om meetbare resultaten te behalen en de bereidheid om te streven naar continue verbetering.
 10. Talenkennis: Het beheersen van meerdere talen kan een waardevolle troef zijn, vooral in internationale zakelijke contexten.

Het bezitten van deze competenties is essentieel voor een succesvolle Sales Manager, aangezien deze rol een breed scala aan verantwoordelijkheden en uitdagingen met zich meebrengt.

Sales Manager, salesmanager

Hoe kun je jezelf tot de beste Sales Manager maken?

Een succesvol salesteam begint met een uitstekende Sales Manager aan het roer. Deze manager moet in staat zijn om het team te inspireren en te motiveren, waardoor de verkopers en accountmanagers hun prestaties naar een hoger niveau tillen. Maar wat zijn de sleutels tot het motiveren en inspireren van je salesteam?

Tips voor Sales Managers:

 1. Stel uitdagende doelen: Het vaststellen van duidelijke en uitdagende doelen is essentieel. Als de doelen niet uitdagend genoeg zijn, kan het enthousiasme van je salesteam afnemen, en kunnen ze minder gemotiveerd raken. Zorg ervoor dat de gestelde doelen realistisch zijn, maar dagen ze ook uit.
 2. Zorg voor effectieve communicatie: Houd je teamleden regelmatig op de hoogte van de voortgang van het team en individuele prestaties. Transparante communicatie is cruciaal. Informeer je teamleden over eventuele veranderingen en zorg ervoor dat iedereen weet of ze op schema liggen.
 3. Geef het goede voorbeeld: Goede communicatie met je teamleden is belangrijk, maar niets is krachtiger dan zelf het goede voorbeeld te geven. Wees een rolmodel voor je team door zelf hard te werken en de normen en waarden van het bedrijf hoog te houden.
 4. Bied de juiste tools aan: Zorg ervoor dat je salesteam over de juiste hulpmiddelen beschikt, zoals een effectief CRM-systeem en de nodige interne ondersteuning. Het ontbreken van deze tools kan demotiverend werken, dus luister naar de behoeften van je team en zorg voor de juiste middelen.
 5. Erken en vier successen: Wanneer je salesteam goed presteert, zorg ervoor dat hun inspanningen niet onopgemerkt blijven. Erken prestaties en vier ze met het hele team, inclusief andere ondersteunende afdelingen. Geef individuele teamleden complimenten en beloon hen passend voor hun inzet. Denk ook aan teamuitjes of andere leuke incentives om de motivatie hoog te houden.

Als Sales Manager is het jouw verantwoordelijkheid om het beste uit je team te halen. Door deze tips te volgen en aandacht te besteden aan zowel uitdagingen als beloningen, kun je jezelf transformeren tot de beste Sales Manager en een succesvol salesteam leiden.

 

Werving Sales Manager – Sales Management Recruitment – Sales Manager Functieomschrijving

Bent u op zoek naar een getalenteerde Sales Manager om uw team te versterken en uw verkoopresultaten te verbeteren? Bij de SalesRecruitmentGroup begrijpen we hoe cruciaal het is om de juiste persoon te vinden voor deze belangrijke rol. Onze ervaren wervingsexperts staan klaar om u te helpen bij het aantrekken van de beste kandidaten voor uw Sales Manager vacature.

Waarom kiezen voor de SalesRecruitmentGroup voor Sales Manager werving?

 1. Diepgaand inzicht in Sales: Onze wervingsspecialisten begrijpen de unieke vereisten van de Sales Manager rol. We weten wat er nodig is om een team te leiden, doelen te stellen en de verkoopprestaties te verbeteren.
 2. Uitgebreid netwerk: Dankzij ons uitgebreide netwerk en onze connecties in de salesindustrie, kunnen we snel gekwalificeerde kandidaten identificeren die perfect passen bij uw organisatie.
 3. Aanpasbare oplossingen: We begrijpen dat elke organisatie uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen voor Sales Manager werving die aansluiten op uw specifieke behoeften en bedrijfscultuur.
 4. Grondige screening: Onze rigoureuze wervingsprocedure omvat zorgvuldige screening en interviewen van kandidaten om ervoor te zorgen dat ze over de juiste vaardigheden en ervaring beschikken.
 5. Resultaatgericht: Ons doel is om uw organisatie te helpen groeien door de juiste Sales Manager te plaatsen, die de verkoopprestaties verbetert en bijdraagt aan uw succes.

Kortom, de SalesRecruitmentGroup is uw betrouwbare partner voor het werven van een Sales Manager die uw organisatie naar nieuwe hoogten zal brengen. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met het vinden van de perfecte kandidaat voor uw Sales Manager vacature. Samen zorgen we voor succes in de wereld van sales.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?