Wat doet een  Sales Engineer?

Sales Engineer – Functieomschrijving & Salaris

Een Sales Engineer is verantwoordelijk voor het adviseren over en verkopen van complexe technische producten. De engineer heeft dus verstand van technische producten maar beschikt daarnaast ook over zeer sterke commerciële vaardigheden.

 

sales engineer

 

Vacatures Sales Engineers
Bedrijven hebben vaak de voorkeur voor een kandidaat met een afgemaakte technische opleiding met daarnaast sterk ontwikkelde commerciële vaardigheden. Deze kandidaten zijn echter zeer schaars.

Een techneut pur sang, met een hoog genoten technische opleiding wil uitgedaagd worden op technisch vlak, en wordt over het algemeen niet geïnspireerd door salesplannen, targets en verkoopcijfers. Een techneut alle vaardigheden en competenties bijbrengen van een Sales Topper is haast onmogelijk!

Een succesvolle sales engineer hoeft echter niet altijd een technische studie afgerond te hebben.

Affiniteit met techniek en het hebben van kennis van de markt zijn wel randvoorwaarden voor succes.

De bekende sales eigenschappen zoals doorzettingsvermogen, sterke overtuigingskracht, en goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar in elke salesfunctie.

Zou ik een goede Sales Engineer kunnen zijn?

Zeker niet elke engineer, heeft het in zich om een goede Sales Engineer te worden. Verkoop vaardigheden zijn het allerbelangrijkst!

Ben je een echte techneut en wil je je niet met verkoopcijfers bezighouden? Dan moet je dat ook vooral niet willen! Doe vooral iets wat je ligt en wat je leuk lijkt, maar als je een Engineer bent die zich wel aangetrokken voelt door de Sales……kan je een waardevolle carrière tegemoet gaan.

Maar wat is dan het verschil met een Account Manager?

De sales engineer ondersteunt de verkoopafdeling van een bedrijf. Je behaalt omzetdoelstellingen binnen de gestelde targets. Je leidt een team van medewerkers, bestaande uit sales executives, account managers en sales support medewerkers. Je bent op de hoogte van de wensen en klachten van klanten en zorgt voor oplossingen. Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor enkele klanten van je bedrijf of organisatie. Je denkt met deze klanten (‘accounts’) mee en investeert op allerlei manieren in hen.

Salarissen voor SalesEngineer – Technisch sales engineer salaris

Het Salaris voor een ( Technisch) Sales Engineer ligt gemiddeld rond de 3000 Euro per maand.

Een goede sales engineer vinden is echt een lastige klus. Heeft hij/zij wel de juiste eigenschappen die ervoor zorgen dat hij uw sales team goed kan aansturen, passen zijn technische kwaliteiten wel bij wat u met uw bedrijf wil bereiken?

Een ervaren Sales Recuitment Bureau kan uitkomst bieden.

SalesRecruitmentGroup heeft aangepaste assessements om het selecteren van top Sales Engineers te ondersteunen

Voor meer informatie neem contact met ons op.

 

 

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

× Hoe kan ik je helpen?

Log in with your credentials

Forgot your details?