Sales Recruitment, werving Sales, salesprofielen

De termen “salesmanager,” “accountmanager,” “business development manager,” en “sales executive” worden vaak gebruikt in het bedrijfsleven, met elk een specifieke rol in het verkoopproces. Hoewel de exacte verantwoordelijkheden kunnen variëren afhankelijk van het bedrijf en de branche, zijn hier de algemene verschillen tussen deze functies:

Salesmanager:

Een salesmanager is verantwoordelijk voor het aansturen en beheren van het verkoopteam binnen een organisatie. Hun rol is gericht op het behalen van de verkoopdoelen en -targets. Ze ontwikkelen en implementeren verkoopstrategieën, trainen en begeleiden het verkoopteam, stellen verkoopprognoses op, analyseren verkoopprestaties en nemen beslissingen om de verkoopresultaten te verbeteren. Ze werken nauw samen met andere afdelingen om de verkoopactiviteiten te optimaliseren.

Accountmanager:

Een accountmanager is verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met bestaande klanten van een bedrijf. Hun belangrijkste doel is om klanttevredenheid te behouden en te vergroten. Ze begrijpen de behoeften van klanten, bieden ondersteuning, lossen problemen op en zijn verantwoordelijk voor het uitbreiden van het klantportfolio door cross-selling en upselling. Ze fungeren als een belangrijk aanspreekpunt voor klanten en werken nauw samen met andere interne teams om aan de behoeften van de klant te voldoen.

Business Development Manager:

Een business development manager is verantwoordelijk voor het identificeren en ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen en partnerships voor een organisatie. Ze werken aan het vergroten van de marktpositie van het bedrijf en het genereren van nieuwe inkomstenstromen. Hun taken omvatten marktonderzoek, het identificeren van potentiële klanten en partners, het opbouwen en onderhouden van zakelijke relaties, het onderhandelen over contracten en het ontwikkelen van groeistrategieën.

Sales Executive:

Een sales executive, ook wel bekend als een sales vertegenwoordiger, is verantwoordelijk voor het actief benaderen van potentiële klanten om producten of diensten te verkopen. Ze werken meestal op het veld en zijn betrokken bij het genereren van leads, het pitchen van producten of diensten, het onderhandelen over voorwaarden en het afsluiten van verkooptransacties. Sales executives rapporteren meestal aan een salesmanager en werken samen met andere verkoopmedewerkers om de verkoopdoelen van het bedrijf te bereiken.

Kortom, salesmanagers beheren het gehele verkoopteam, accountmanagers onderhouden relaties met bestaande klanten, business development managers identificeren en ontwikkelen nieuwe zakelijke kansen, en sales executives zijn direct betrokken bij het verkopen van producten of diensten aan potentiële klanten.

0 Comments

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Contact

Heeft u een vraag of wilt u dat wij contact met u op nemen, gebruik dan eenvoudig onderstaand formulier. Vul alle verplichte gegevens (aangeduid met *) in, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen.

Sending
 

©2024 Powered by JOTMARDRISEP

Sales recruitment werving en selectie

Algemene Voorwaarden

Tarieven

Disclaimer

Log in with your credentials

Forgot your details?